Volvo Original åkare kolla in Tucson Arizona!

Blogg

Kollade in lite på startlistan till Snapphanerallyt och Sverige-Serien för Volvo Original. Noterade att gamla hederliga Volvo 240:an börjar bli unik här, det är 940 som gäller punkt slut. En anledning är naturligtvis att 940:an är en betydligt modernare bil med bättre vägegenskaper, en annan är att det börjar bli ont om ”friska 240:er”.
Nu kan jag lugna alla Volvo 240 entusiaster det finns mycket material att hämta , men så är det så klart resan?
För i USA närmare bestämt i Tucson, Arizona välkänt från massor av westernfilmer frodas de gamla Volvobilarna som aldrig förr.
Intresset så stort att man till och med utsett Tucson till lite av Volvos huvudstad i USA. Speciellt gillar man här de hederliga bakhjulsdrivna modellerna 240, 740 och 940 som går under smeknamnet ”the swedish brick” (den svenska tegelstenen). Ett smeknamn som jag tycker passar bra, för mekanik och annat är väl ungefär i nivå med en tegelsten? Förlåt mig alla Volvoälskare!
Noterade även att Kristdemokraten Göran Hägglund än en gång lovade att inte höja bensinskatten efter valet om Alliansen vann. Känner vi igen detta, sa han inte exakt samma sak 2006 och vad blev det av detta. Jo en skattehöjning. Men trots allt väljer jag nog ändå Göran som ger ett visst hopp om att inte bensinskatten höjs efter valet. Wetterstrand och hennes ”hang arounds” lovar däremot helt klart att höja skatten om dom skulle vinna. Då föredrar jag det tunna, tunna halmstrået från Göran…