Tom på väg mot guld i "PM" och World RX-premiären flyttas fram.

Blogg

Inte alltid man som Motorbloggare rår över verkligheten som idag när det inte finns tid för att invänta slutresultat från Midnattssolsrallyt, Mästarmötet i Älmhult eller Tom Kristenssons möjlighet att bli polsk mästare i Litauen och Rally Žemaitija, förstår besvikelsen men så får det bli.

Foto: Tom Kristensson Motorsport

Här kan jag dock meddela att efter tretton av de fjorton sträckorna egentligen tolv då en ströks på grund av häftigt regn, är det Tom och Andreas Johansson som leder rallyt. Åtta sträcksegrar och nu senast tre i rad gör att #2 Hyundai i20 R5 har 17,5 sekunder tillgodo på tvåan Dominykas Butvilas i en Skoda R5. Med andra ord sitter Tom och Andreas i ”vinnarhålet”, nu gäller det bara att knyta ihop säcken. Återkommer i morgon med en mer komplett genomgång över lördagen.

  *

  Blev inte ett dugg förvånad när nu World RX återigen skjuter fram premiären för nya elbilarna. Istället för på Nürburgring i slutet på juli blir det nu Hell i Norge som blir historiskt med första tävlingen för nya bilarna  12-13 augusti. Planen var annars att man i Höljes skulle kört uppvisningsheat men av detta blev inget då bilarna fortfarande inte är färdiga. Promotorn skyller på svårigheter att få fram komponenter på grund av såväl pandemi som krig i Ukraina. Istället för premiär blir nu Nürburgring final med dubbeltävling i mitten av november. Serien kompletteras av dubbeltävling även i Spanien i oktober.

  *

  Med detta rundar vi av denna lördag, vi ses i morgon!

  *

  Motorbloggen får sin information via officiella pressreleaser, sociala medier och läsarkontakt. Även från avsändare med av dom godkända kanaler på Twitter/Facebook. Varje läsare får själv avgöra om källorna kan anses tillförlitliga. Till Motorbloggen avsänt material betraktas som OK att publicera utan restriktioner såvida inget annat anges. Mail till Motorbloggen skickas på:  tommy.svensson@kristianstadsbladet.se alternativt motorbloggen@telia.com