Stoffe vassast i Lille Mats Rallysprint men tippa kan jag inte!

Blogg

Som jag skrev i Motorbloggen hade jag lite dålig koll på danskarna inför Lille Mats Rallysprint, jag kunde inte ha mycket mer rätt. Jag hade nämligen ingen koll alls egentligen.
På plats i Hässleholm kastade sig först tävlingsledare CG Wilke över mig och sedan följde dom i rad.
– Hur f-n tippar du!
– Den dansken och den dansken är ju mycket snabbare och det var Madsen, Pedersen, Jensen, Johansen och så Madsen igen i en oändlig rad som jag hade glömt i tipset.
Försvarade mig då med.
– Spelar ingen roll segraren har jag ju rätt!
Visst blev det så Stoffe i den ruskigt snygga och nyrestaurerade Subarun visade direkt vem som är kung på Garnisonen. Inget snack, pang på rödbetan och så var det klart. Madsen och de övriga kunde bara konstatera att så här känns det att bli frånåkt…
Men tipset var ju inte mycket att hurra för bortsett från Stoffe. Så här tippade jag och hur det blev ser ni inom parentes. Skamvrån direkt även om Stoffe och Mats Anderssons placeringar hjälper upp.
( 1 ) Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2. ( 4 ) Tim Svanholt Hedelands Motorklubb Golf Kit Car
3. ( 18 ) Anders Lysen SAS Suzuki Swift
4. ( 6 ) Mats Andersson Eslövs MK Proton
5. ( 39 ) Ebbe Nilsson Hässleholms MK Ford Puma kit Car
6. ( 11 ) Kjell Seidler DRC Peugeot 308 Rallye
7. ( Uteblev) Rune Danneborg KNAAust Agder Ford Focus WRC
8. ( 27 ) Tonny Hansen Hedeland MK Golf Kit Car
9. ( 2 ) Brian Madsen Dansk Rally Klubb Peugeot 306 Maxi
10. ( Uteblev ) Johnny Pedersen HMOK BMW m³
Annars blev Lille Mats Rallysprint en succés igen. Nytt publikrekord runt 3500 personer, strålande väder och ännu en fjäder i Wilke & Co:s hatt. Ett mått på hur mycket folk där var hade Wilke.
– Vi sålde över 800 hamburgare bara i vårt lilla grillkök.
Själva tävlingen flöt på bra, ett par mindre avåkningar och en lätt rullning i Utbildningsrally var de enda incidenterna. En som kunde råkat riktigt illa ut var dock Ljungbys Mitsubishiåkare Anders Sjöberg. På väg tillbaka mot mål efter första varvet, släppte greppet totalt i den snabba vänstern vid Idrottshallen. Bilen flög upp på vallen, passerade ett brunnslock och slog sedan i en lyktstolpe med högersidan. Anders bröt direkt och bilen var inte snygg efteråt, men det kunde gått betydligt värre. Frågan är om det inte går allt för fort på det här partiet, en chikan hade nog inte varit helt fel?
Ett stort grattis även till SMK Hörbys Henrik Levin. Segern i premiären Rally Sülingen innebär ett jättekliv mot ännu en titel i North West Euro Cup, den tredje för Henrik i såfall.
Närmast väntar nu Rally Österlen där Stoffe ska gå en holmgång med Mats Jonsson. Mats är något av ett spöke för Stoffe och han har varit tvåa efter Forshagaexpressen massor av gånger. Nu är han sugen på revansch. Kan det bli tredje totalsegern på tre tävlingar för Stoffe, omöjligt är det inte även om det kanske är att hoppas för mycket!