Snapphanerallyt med rekordmånga och så desperation hos Sordo!

Blogg

Nu är det bara några dagar kvar innan höstsäsongen börjar för alla rallyintresserade i sydsverige. Snackar alltså om Snapphanerallyt i Hässleholm som körs nu till helgen och med rekordstort startfält, över 190 startande. Läste i dagens Kristianstadsbladet att antalet anmälda enligt nye tävlingsledaren Martin Holm, är det högsta sedan 1992. Vem snackade om kris för rallysporten?
En sak förstod jag dock inte i artikeln, ” man fick stänga anmälningsfönstret en vecka i förtid” alltså redan den 23 juli, enligt Holm. Om jag inte missminner mig hade Snapphanerallyt till och med en extra rubrik på anmälningsfönstret om ”efteranmälda”? Min uppfattning var att det istället var ovanligt lite som anmälde sig tidigt, utan alla kom de sista dagarna. Den 30 juli var sista dag, som anmälan var öppen och jag vill minnas att där trillade in nya namn även efter den här datumen. Har jag sett alldeles fel eller?
Såg att paniken tagit ett grepp om Citroénstjärnan Daniel Sordo som kickat sin gamle co-driver Marc Marti. Inget konstigt med att Sordo har fått panik sedan unge Ogier tagit platsen som andre violinist bakom vinstmaskinen Loeb till nästa år. Men att kicka co-drivern och tro att en ny bisittare ska ge honom seger i resterande VM-rallyn, verkar ren desperation om ni frågar mig.
Nu har man ju sett många tv-bilder där harmonin i hytten inte verkat total mellan Sordo och Marti och som vanligt är det ”alltid co-driverns” fel när något gått snett…
Henning Solberg gjorde likadant i våras och ersatte Cato Menkerud med österrikiskan Ilka MInor. Succé inte direkt!
För mig känns det precis som fotbollsspelare som vill att man kickar tränaren när laget spelar dåligt. Rannsaka sig själv istället är inte lika kul!