Rally Sweden och skidskytte.

Blogg

Så lägger jag ännu ett Rally Sweden till handlingarna. Har blivit några stycken sedan 1975, har inte missat ett enda. Årets tävling, ja det är väl ingen som kommer att gå till historien. Jo för vädrets skull möjligen och så var det ju sista gången vi hade WRC-bilarna i Värmland. Till nästa år blir det Super 2000 bilar rakt över i VM.
Rent sportsligt var det tämligen odramatiskt. Kändes som Hirvonen hade full kontroll även den korta tid då Loeb faktiskt ledde.
Glädjeämnena var istället klassegrarna PG Andersson och ”Ilsboexpressen” Patrik Flodin. Båda gjorde klockrena insatser och nu måste båda bara få in minst en fot i VM inför 2011. Allt annat vore skandal som jag ser det.
Förresten skandal, träffade en kollega från Hälsingekuriren, Flodins hemmatidning och han berättade om det totala ointresset för rally på hans sportredaktion. Reportern, egentligen allmänreporter, kände dock ansvar och tog sig på eget bevåg till Värmland för att skriva och ta bilder på vinnar-Flodin. Hemma på sportredaktionen satt man väl istället och glodde på någon Skidskyttemiss i OS?
Förresten Skidskytte, finns det i verkligheten? Jag har aldrig träffat någon som besökt en Skidskyttetävling, har du? Var finns tävlingarna och hur många skidskyttar finns egentligen i landet? Undras tro om det inte är som med jultomten? Alla snackar om honom, alla har sett honom men finns han i verkligheten…
Målgången på det fullknökade Torget i Karlstad var som vanligt fantastisk. Landshövdingen Eva Eriksson skötte prisutdelningen men här gick det lite snett. Hon glömde att överlämna priset för Märkes-segern till Fordbasen. Han förstod dock att den kvarlämnade bucklan på podiet nog var hans. Så han överlämnade priset till sig själv.
Nu väntar bara en dusch, både jag och kläderna luktar faktiskt lite rally ( svett + rök från eldarna). Sedan blir det mat och en öl innan vi gör upp om vem som ska bjuda. Vi tippade före start vinnare och sjunde placerade förare, samt bäste svensk. Min rad var Loeb, Mads Östberg och Patrik Sandell, förlåt PG att jag inte trodde fullt ut på dig. Alltså inte ett rätt!
En i resällskapet tippade Latvalla, Henning Solberg och Flodin, samma sak inte ett rätt. Den siste hade Grönholm, Ogier och så PG. Ett rätt, det måste betyda att han ska bjuda ikväll!
( Rätt rad var Hirvonen, Mattew Wilson och PG.)