Kul på Hästvedas Folkrace!

Blogg

Idag var sportchefen på sitt allra bästa humör trots sviterna efter gårdagens matcher på beachhandbollsplanen, (att han aldrig lär sig att han är för gammal/tung/otränad för att leka med bollar). Jag fick iallafall åka till Hästveda Folkraceklubbs tävling Sommarracet för att ta bilder. Nåja, jag utövade väl själv en viss påtryckning…
Bara så härligt att komma bort från ”handbollsträsket” och rensa skallen med lite motorvrål. Sedan att gå omkring i depån, se alla de russinliknande bilarna och deras entusiastiska förare, blir lite av en bonus. Men grabbar och tjejer handen på hjärtat, borde det inte gå att ha lite bättre stil på bilarna?
Tyvärr medgav inte uppdragslistan något längre uppehåll i Hästveda, men den lilla tid jag var där så var det faktiskt riktigt kul. Själv har jag aldrig riktigt förstått mig på folkracegrejen men det är där ju desto fler andra som har gjort så det spelar ju mindre roll.
Grundtanken med ”racing för alla” är ju bara hur bra som helst. Tänk om man kunde omsatt samma tanke till rallyskogen. Ser framför mig en hel tävling med enbart rallybilar för en summa på runt, låt oss säga 20 000 kronor. Är säker på att det hade fått många nya och även gamla rallyåkare att åter kränga på sig föraroverallen. För det är väl som dom säger, ”rally är det roligaste du kan göra med byxorna på”.
Hann väl med att se cirka tio heat och det tog inte lång tid, en knapp halvtimme. Detta trots att det behövdes hjälp av hjullastare titt som tätt för att bärga trasiga bilar. Här har STCC något att lära!
Nu tar Motorbloggen och loggar ut för några dagars rekreation, men säger som vanligt
”I´ll be back!