Endast ett jordskred kan hindra Bäcklundh från att vinna sitt första Midnattssolsrally!

Blogg

Behöver jag påpeka det igen, Kenneth Bäcklundh leder Midnattssolsrallyt precis som jag tippade i onsdags!
Med bara en etapp kvar ska det väl närmast till ett jordskred eller att den engelska ”kvalitetsvagnen” inte håller samma höga kvalitet som andra engelskbyggda bilar ( obs, ironi ). Nu tror jag inte att det blir så, utan att Kenneth kör hem en både säker och välförtjänt seger. Förste att applådera blir Motorbloggaren!
Med en marginal på över minuten till PO Davidssons Volvo är det klart att den gamle rallycrossåkaren får inrikta sig på att bli tvåa. Men trean Tony ”Roten” Jansson vill säkerligen något annat, fram till Bäcklundh når Roten aldrig, men en Volvo borde vara en munsbit för vår kanske allra vassaste ”klassiker” över tid…
Nu verkar Stig Blomquist gett upp för gott, sågs vid servicen civilklädd och lugnt spankulerande. Tror att han redan nu laddar för 2011!
Ber om ursäkt Rune Nilsson, SMK Hörby. Du var inte alls över tre timmar efter toppen, något datastrul gav dig den här toktiden, vilket rättades till så småningom. Bäcklundh behöver dock inte känna sig stressad av Kadettåkaren från Höllviken som ligger 75:a efter andra dagen.
Bättre går det för ”elexpressen” från Gärsnäs som ligger 61:a med Mersan. Kanske inte allra snabbast ,men han kör den största bilen och det som gäller, är som vanligt.
”Killar med hjärna, kör bilar med stjärna”.
Frågor på detta?
Tråkigt nog blev inte rallyt helt förskonat från personskador och den som drabbades den här gången var hårdsatsande rörmokaren KB Ling från Kolsva. Den nya Opel Rekorden förvandlade han till skrot på dagens näst sista sträcka, som tur var klarade sig både han och kartläsaren utan större skador. Värre var det med Opeln, en gång ett av mästerverken från Russelheim, nu mer skrot än mästerverk.
Hade ett snack med en av mina många ”kunnskapare” som följer rallyt. Han har bara sett en enda specialsträcka och menar att där är det mest blaha, blaha. Istället är det på serviceplatserna som det är action!
Han skickar även passning till Motorbloggaren med sina raka trettiosex år i Värmland och Rally Sweden.
Rally Sweden är piss i jämfört med detta. ”Detta är rally var när det är som bäst!”
Har lite svårt att säga emot. Att sportchefen istället tycker att jag måste bevaka när nioåringarna spelar handboll på Täppetstranden i Åhus känns lite tunnt…