En liten bön, inget regn på Snapphanerallyt och Stoffe vinner!

Blogg

Måtte nu vädergudarna vara med Holm/Wilke och de övriga i Hässleholms MK/Snapphanerallyt på lördag! Ser lite darrigt ut enligt den senaste rapporten, kan bli både regn och sol.
Om jag inte minns helt fel så har det regnat kraftigt under tävlingen flera gånger de senaste åren. Minns ett år när jag kom in till service med Kadetten och det stod mer än fem centimeter vatten på golvet. Chefsingenjör ” Eken” fick raskt fram borrmaskinen och borrade fyra rejäla hål i golvet så att vattnet kunde forsa ut. Vi fortsätta tävlingen, lite mer torrskodda. Nu sänder jag en bestämd bön till ”chefen där uppe”, inget regn på lördag, tack!
Ska försöka mig på att tippa ”topp fem”, vilket kan vara nog så knepigt utom i grupp H 4WD, där Stoffe Nilsson är storfavorit. Trots massor av totalsegrar genom åren har Stoffe bara vunnit hemmatävlingen en enda gång tidigare, år 2007. Om han lyckas och varför skulle han inte det, blir han unik som vunnit alla tre ”stortävlingarna” i nordost Skåne i år. Först Kong Christian Race, sedan Lille Mats Rallysprint och så pricken över i på lördag, Snapphanerallyt.
En liten tanke, var är alla 4WD åkarna i helgen? Med endast totalt sex fyrhjulingar anmälda är frågan om klassen snart inte längre är DM-värdig? När DM-statusen försvann för klassikerna i slutet av nittiotalet, var anledningen att det var för få bilar. Då var vi ändå klart många fler än sex bilar …
Så här går det på lördag:

Grupp H 4WD:
1.Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2. Åke Jacobsson Emådalens MK Ford
3. Cindy Brüggeman Tjust Mk Mitsubishi
4. Magnus Hägg Trelleborgs MK Subaru
5.Torbj. Gunnarsson Tomelilla MK Mitsubishi

Grupp H 2WD:
1. Thord Johansson SMK Hörby Volvo
2. Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
3. Jocke Kristiansson SMK Hörby Opel
4. Johan Green Hässleholms MK Golf
5.Jonas Åkesson Karlskrona AK Opel

  Volvo Original A-förare:
  1.Fredrik Menck SMK Motala Volvo
  2.Anders Hjälmeby Skillingaryds Mk Volvo
  3.Niklas Carlsson Katrineholms MK Volvo
  4.Anders Banger Ljusdals Mk Volvo
  5.Samuel Lindahl Norrahammars MK Volvo

  Egentligen onödigt att köra om det på lördag, nu när jag spikat resultatlistan, eller?

  Måste även kommentera att STCC efter fjorton lyckosamma år går i graven efter den här säsongen. Lugn det är inte så dramatiskt som det låter. Istället växer mästerskapet till en internationell serie med tävlingar i både Sverige, Norge och Danmark. Dessutom ändrar man även det tekniska reglementet för att få ner kostnaderna och få fler deltagare. Positivt? Självklart!