Dramatiskt när Extreme E "rullade" igång, Sebastien Loeb/Cristina Guiterez i topp Kristoffersson bäste svensk och året var 1983!

Blogg

Det är bara att vika ner sig och inse att påskafton är ingen stor bilsporthelg, känns som att alla sitter hemma och skalar ägg,  käkar sill med tillbehör. Men nya elbil-serien Extreme E drog igång och där första dagen blev väldigt dramatisk i den Saudiarabiska öknen. Av de totalt nio bilarna så rullade tre på ”Q1” och allra värst gick det för fransmannen Stephane Sarazzin. Den f.d Subaru-föraren kör för Veloce Racing och missade när han passerade en korsväg vilket gjorde både honom och bil luftburen. Tyvärr blev skadorna så svåra att det inte gick att reparera och teamet har brutit premiären. Till deltävling två i Senegal i slutet av maj måste man få ihop en helt ny bil om det ska bli mer tävling för Sarrazin och hans medtävlare Jamie Chadwick i Extreme E.

Foto. Extreme E

Inte riktigt lika illa gick det för Mattias Ekströms ABT Cuprateam när Claudia Hürtgen fastnade i de djupa spåren och även hon rullade flera varv. Trots detta klarade sig tyskan bra och enda skadan var att hon bet sig i tungan. Tredje duo att få problem var amerikanska Team Ganassi när Kyle Leduc (bilden) träffade ”a big rock” som möblerade om hans och Sara Price bil rejält.

  Foto. Extreme E

  Men ett par som inte hade den typen av problem var Johan Kristoffersson och Molly Taylor som var snabbast på ”Q1”. Näst bäst tid fick Carlos Sainz och Laia Sanz medan det var blågult på tredje  plats genom Timmy Hansen och Catie Munnings. Mer svenskt som fyra, Mikaela Åhlin Kottulinsky som delar bil med Jenson Button. När det så blev ”Q2” så var det Sebastien Loeb/Cristina Guitherez som toppade före Sanz/Sainz och så Johan Kristofferson och Molly som trea. Timmy Hansen och Catie Munnings blev fyra medan Mikaela och Button slutade sexa. Ekström/Hürtgen klassificerades som åtta.  I morgon startar tävlingen på riktigt och inför denna är ställningen enligt bilden.

  *

  Foto:: Tommy Svensson

  Säger grattis till Kristian Lindberg som lyckades knäcka gårdagens frågor kring min bild. Det var inför South  Swedish Rally 1983 som det arrangerades mediaträff i Anderslöv och där gänget plåtades. Fr.v Göran Bengtsson, Opel, Sören Nilsson, Datsun, Susanne Kottulinsky Åhlin, Volvo, Bror Danielsson, Mazda, Björn ”Nalle Johansson och Leif Nilsson körde båda Opel. Foto: Tommy Svensson

  Tyvärr gick det inte så bra för någon av de på bilden, ingen kom på pallen detta år i SSR. Vann gjorde en icke helt okänd Opel-förare vid namn Mats Jonsson med Johnny Johansson vid sin sida.

  Foto: Tommy SvenssonEn dryg minut var Asconan före Mikael Ericsson/Rolf Melleroth i deras Audi Coupe GT och sedan ny Opel, men då en Kadett GT/E med Mats Holmbom bakom ratten och Joakim Pettersson som motvikt.

  *

  Medger det var inte mycket till Motorbloggen i dag, men det blir så ibland…

  *

  Motorbloggen får sin information via officiella pressreleaser, sociala medier och läsarkontakt. Även från avsändare med av dom godkända kanaler på Twitter/Facebook. Varje läsare får själv avgöra om källorna kan anses tillförlitliga. Till Motorbloggen avsänt material betraktas som OK att publicera utan restriktioner såvida inget annat anges. Mail till Motorbloggen skickas på: tommy.svensson@kristianstadsbladet.se. Mobil : 0705-28 55 33.