Ännu ingen final i Rally-SM 2011 däremot klar kalender för SSRC!

Blogg

Fortfarande är inget klart vem som arrangerar finalen i Rally-SM 2011. Rykten florerar, ett av de vildaste var att finalen skulle köras i Norge, men detta dementerar SM-generalen Bertil Klarin bestämt i en artikel i Östgöta Corren. I samma artikel ger sig Rallyutskottets ordförande Joakim Berg och boende på Bjäre, sig själv och resten av ansvariga mer eller mindre underkänt.
– Vi jagar och ligger på så mycket vi orkar, men det händer ingenting ändå. Det är naturligtvis uselt att vi inte kan ha tävlingskalendern för vårt nationella mästerskap klart ännu.
Man kan naturligtvis inte annat än hålla med Berg, frågan är vad som är problemet. Finns det ingen villig arrangör, ställs det för stora krav från förbund/aktiva eller vad? SM-general Klarin hävdar att finaltävlingen kommer att presenteras den här veckan och anledningen till dröjsmålet kommenterade han så här i Corren.
– Det beror enbart på att jag är kräsen. Jag vill att en final ska bli riktigt bra och nu känner jag att jag hittat rätt. Under den här veckan kommer det att bli officiellt vem som får finalen.
Vi får väl se, snart är veckan slut…
Då är de bägge småländska ”Anderssönerna” Martinsson och Karlsson som står bakom Sydsvenska Rallycupen snabbare. Redan nu, drygt fyra månader före premiären har man en komplett tävlingskalender för 2011 klar. Imponerande, visst men egentligen är det en självklarhet för att underlätta planeringen för alla som tänker åka respektive serier och cuper. Så här ser Sydsvenska Rallycupen ut 2011.

2 april Simrishamnsmixen Simrishamns MK
22 april Silverratten Älmhults MK
7 maj Kong Christian Race Kristianstads MK
21 maj Skilling 500 Skillingaryds MK
4 juni Sydrallyt (SSR) Ljungby MK
18 juni Dackefejden Wäxjö MS
30 juli Vilda Ryd Racet Ryds MK
20 aug Emiltrofén Vimmerby MS
10 sept TV Svängen SMK Hörby
24 sept Karlskronapokalen Karlskrona AK
15 okt Final SSRC Wäxjö MS

Inga direkta överraskningar, att Asarums MS tagit time out och att Karlskrona ersätter, har jag redan berättat i bloggen. Möjligtvis håller jag tummarna lite extra för Ryds MK och Vilda Ryd Racet. I somras laddade man på lite extra och tänkte arrangera en två-dagars tävling. Tyvärr svek förarna och man tvingades ställa in det ambitiösa försöket. Den här gången kan jag garantera att det blir fler som anmäler sig. Sydsvenska Rallycupen kan mycket väl bli lite av ”utmanare” till Rally-SM, nu när Supercupen försvunnit!