Vinterchock för Canada Goose-jackan!

Blogg

Inledde arbetsdagen med en färd på rena vintervägar till Dönaberga, förutsatte inga stora problem med 4WD och dubbdäck. Hade dock inte kört så långt innan det blev stopp vid en av Kristianstads ”många uppförsbackar” och längst fram i kön spann en stjärnprydd premiumklasse, naturligtvis med odubbade däck. ” Canada goose-jackan” bakom ratten såg plågad ut när folk försökte putta upp (bort) bilen för att släppa fram oss andra och till slut lyckades man som tur var. Efter detta var de knappa tre milen till Dönaberga en ren ”peace of cake”.

Läste i Aftonbladet där en av våra största kunskapare vad gäller klimat ( obs. ironi ) tv-meteorlogen Pär Holmgren som raljerade lite om norrlänningar och framtida vintrar. Holmgren vidhåller att värmeböljan är på väg, även om han tonat ner något och skriver ” …lär det bli allt vanligare med slask och nollgradigt även i norra Sverige”. Lär måste vara ett nytt ord för tv-experten, tidigare har det hos honom inte funnits något som helst tvivel om väderutvecklingen på grund av bland annat min bilkörning…

Träffade för övrigt statsminister Reinfeldt i Glimåkra lite senare på dagen. Han åker BMW med dubbdäck, vilket nästan måste vara lite som att svära i kyrkan för de troende?