Vad händer med Rally-SM 2011?

Blogg

Vad händer med Rally-SM 2011? Min undran tycker jag känns berättigad, imorgon är det den 1 december och fortfarande finns ingen komplett kalender för Rally-SM. Klara så här långt är Rally Sweden den 10-11 februari, sedan kör Åre/Kall den 12 mars och så South Swedish Rally första helgen i juni.
Kollar man sedan på SBF:s egen hemsida över Rally-SM 2011 så finns även Snapphanerallyt den 12 augusti med. Tittar man däremot på ett annat ställe hos SBF då finns inte Hässleholmarna med, däremot står Östgötarallyt den 17-19 september. Förlåt en yngling, men nog borde SBF kunna presentera en tävlingskalender som stämmer lite med verkligheten? Trots allt finns här personal med lön för att fixa detta, inte ska det behöva vara någon sorts gissningstävling?
Med en månad kvar till 2011 så verkar det svårt för Rallyutskottet att få någon arrangör att hugga på sista SM-betet. Sex tävlingar ska ingå, för tillfället är där bara fem och frågan man borde ställa sig är, varför är det inte kö till att få arrangera Rally-SM?
När nu Supercupen försvunnit borde intresset från de tävlande öka och de tidigare nästan minimala SM-startfälten vara historia. Detta tror jag har varit en bidragande orsak till att så få arrangörer velat ta den ekonomiska risken att köra SM. Men nu känns det inte som om detta skulle vara ett hinder. Vad är det då som gör att det i stort sett är samma klubbar /arrangörer år från år?
Hässleholms MK till exempel, måste vara landets meste SM-arrangör över tid. I stort sett vartannat år har Wilke och gänget tagit sitt ansvar. Samma sak med South Swedish Rally som även de är rutinerade SM-arrangörer, men varför är de så ensamma?
Menar nog att SBF och Rallyutskottet måste ta tag i frågan med högsta prioritet, annars är jag rädd att Rally-SM självdör. Hoppas jag har fel!