Södras Rallyfinal i Hitchcockterräng och tuffa kartingtjejer!

Blogg

Idag ska bloggen handla om när jag fick blåsa i polisens alkometer, ljusskygg Skodaförare, kartingtjejer och till slut tips inför lördagens final i Rally-DM, Asarums MS klassiker Ekratten, Sveriges roligaste och krokigaste rallytävling.
Jag börjar med den ljusskygga ”Skodaförarinnan”, för det var faktiskt en tjej bakom ratten på den röda Skodan. Kom ikapp henne strax efter Linderöd i på E22:an imorse. Ja ikapp och ikapp, före mig hade en sju-åtta andra bilar råkat ut för samma öde så vi låg i en kö pendlande mellan sextio och sjuttio kilometer. Vädret var grådisigt med lättare och tätare dimbankar som kom och gick, så hastigheten i sig var kanske inte så mycket att säga om även om det kändes som den var i lägsta laget. Till slut, kön bakom hade växt betydligt vid det här laget, kunde vi köra om när det äntligen blev tvåfiligt efter Tollarp. När jag åkte förbi Skodaförarinnan inbillade jag mig att hon tyckte, att vi alla som körde om var stora säkerhetsrisker.
– Köra om i de svindlande hastigheterna kring nittio-hundra, idioter!
Själv gjorde jag en annan reflektion när jag fick Skodan i backspegeln, hade det inte varit bättre att använda halvljus istället för parkeringsljus i gråvädret och dimman?
Hade en jäktig förmiddag, låg faktiskt lite efter tidsprogrammet och vem kliver då inte ut framför bilen med bestämd blick, polisen. En vänlig välkomsthälsning, fram med körkortet och så in med alkometern.
– Ett djupt andetag och så blåser du ut långsamt, förklarade polismannen.
Sagt och gjort och han förklarade efter en snabb koll på mätaren, att det hela såg bra ut. Själv konstaterade jag att jag hade blivit ytterst förvånad om så inte varit fallet. Alkotest en fredagsförmiddag borde betyda noll napp, men jag vet att så inte alltid är fallet. Därför ska naturligtvis de här kontrollerna utföras så ofta som möjligt. Dock hade det varit bra om polisen även åkte E22:an så att Skodaförarinnan kunde fått en instruktion hur hon skulle sköta ljusknapparna!
I nästa vecka kommer ett reportage i tidningen om de duktiga tjejerna Magda och Klara Andersson från Löberöd i mellanskåne som båda ägnar sig åt typiska killsporter. Hockey på vintern och på sommaren kör man karting (go-kart), dessutom gör man det väldigt bra. Bäst har det gått för elvaåriga Klara som blev första tjej någonsin att vinna Formel Micro-klassen i sydsverige. I den här tuffa tävlingsserien var det inte nog med att Klara vann, utan även tvåan var tjej vilket fick henne att ställa en kaxig fråga på prisutdelningen.
– Det är ju alltid pris till bästa tjej i serien, nu är det väl snart dags att ändra på detta och börja dela ut pris till bästa kille istället…
Så över till DM-finalen Ekratten på landets roligaste rallyvägar. Att lägga en final här, även Sverige-Serien i Volvo Original kör sista tävlingen på lördag, tyder nästan på att skräckfilmens mästerregissör Alfred Hitchcock varit inblandad. Så här är det, Ekratten ”tar inga fångar” och förlåter absolut ingenting, något som mången rallyåkare fått erfara genom åren. Att här försöka sig på att göra det avgörande rycket för att samla ihop de sista viktiga poängen brukar innebära att man hamnar antingen i den blekingska skogen eller ”stenhiet”!
Provar iallafall att tippa topp fem och så här går det i morgon:
4WD.
1.Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2. Åke Jacobsson Emådalens MK Ford
3.Cindy Brüggeman Tjust MK Mitsubishi
4.Ingvar Andersson Hässleholms MK Subaru
5.Thomas Gustafsson Wäxjö MS Mitsubishi

2WD.
1.Mattis Olsson Gulabo RC Toyota
2.Joachim Kristiansson SMK Hörby Opel
3.Thord Johansson SMK Hörby Volvo
4.Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
5.Jonas Åkesson Karlskrona AK Opel
Garderar med ”wild cardet” Janne Kristiansson som kan dyka upp var som helst. Annars är det bara för er tippade att gasa på lite lagom så att mitt tips stämmer…