Emil och Ola kör J-WRC 2018, "The big four" anmälda till Rally Sweden och Mats försvarar fjolårssegern!

Blogg

 

Hade ju bestämt att det inte skulle bli någon Motorbloggen i dag men när så beskedet som jag väntat på i flera dagar kom, att Emil Bergkvist kör J-WRC 2018 kunde jag inte hålla mig. Fick skapa lite bloggtid (blir förstås lite extra körigt senare i dag) och berätta nyheten som jag gett er lite smakprov på i förra veckan.
Efter två tuffa säsonger i WRC2 där en ständigt strulande R5-Citroën gjort att Emil aldrig fått chansen att visa hur duktig han egentligen är tar Torsåkers snabbaste steget ner till Junior delen av WRC. Han gör detta med WRC-rutinerade co-drivern Ola Floene som redan åkt ett par tävlingar med Emil och då blivit väldigt imponerad. Senast var det i Rally Wales GB där återigen bilen krånglade men när den väl fungerade, njöt Ola av varenda kilometer. Ex-Mikkelsen/Østberg co-drivern har också stuckit ut hakan och förklarat för mig att Emil troligen är den största talangen han någonsin delat bil med. Ett betyg som borde stärka J-ERC-vinnaren från 2015 och som i mina ögon med automatik nu även blir storfavorit till samma titel ett snäpp upp i WRC.
Emil är glad över att få chansen att göra Dennis Rådström/Johan Johansson sällskap i klassen och göra debut i Rally Sweden.
Jag är oerhört tacksam över att få chansen att köra Junior-VM, säger Emil.
Framför allt vill jag tacka Jourdan Serderidis och J-Motorsport, utan dom skulle det inte vara möjligt.
Den välbeställde greken som i fjor körde i WRC Trophy planerade att i år steppa upp till WRC med hjälp av Citroën Racing och få tillgång till en ny WRC-bil. Enligt mina källor är detta nu lagt på is och istället lär det vara andra  som J-Motorsport ska samarbeta med. I det paketet blev där även plats över för Emil enligt folk med insikt.
Emil, som haft stora framgångar med R2-Opel Adam tidigare, ser fram emot utmaningen.
Detta känns som helt rätt steg i min karriär, nu kommer jag kunna fokusera mer på körningen och hoppas att resultaten ska komma, fortsätter Emil.
Lockbetet i J-WRC är en Ford Fiesta R5 med fria startavgifter, däck och bränsle i 2019-års WRC2-mästerskap.
– Vi är ödmjuka inför uppgiften och är beredda på en tuff utan i och med att alla kör likadana bilar, förklarar Emil.
Jag kommer ta med mig mina tidigare erfarenheter från både EM och VM och hoppas dra nytta av det för att kunna slåss om VM-titeln!
Junior-WRC 2018 avgörs över fem tävlingar; Sverige, Korsika, Portugal, Finland och Turkiet.

*
I eftermiddags stängde anmälan till Rally Sweden och Rally Sweden Historic. Självklart kom då också anmälan från Citroën och Ford/M-Sport med de redan kända namnen. För Citroën, Kris Meeke, Craig Breen och Mads Østberg medan Ford mönstrar trion Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Teemu Suninen och i privat regi Lorenzo Bertelli.
Junior-WRC kom med nio namn där då Emil Bergkvist var bland de sista att trilla in. Sällskap har han av Dennis Rådström, Callum Devine, Tom Williams, Emilio Fernandes Piraino, Julius Tannert, Ken Torn, Ralfs Sirmacis och Jean-Baptiste Franceshi. Detta gör totalt 54 anmälda i WRC-delen.
I den historiska delen kom tillslut fjolårsvinnaren Mats Jonsson med Mazda 323:an och så den klassiska Saab-duon Lasse Jönsson med Åke ”Bryggaren” Andersson som kartläsare i den udda Saab Sonetten.

*
En kort Motorbloggen är ändå (hoppas jag?) bättre än ingen Motorbloggen alls…